Oldalletöltések száma: 6818543
2018. július 16. hétfő 12:26,
Valter napja van.

Egyetemi tanszék lesz Velencén, sportcsarnok Agárdon

vvsi latvanytervPár nappal ezelőtt adták át hivatalosan a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) új, illetve megújult létesítményeit, amelyről az avatást követően beszámoltunk mi is. Az épületegyüttes a sportolók kiszolgálása mellett a fogyatékkal élők sorsát hivatott megkönnyíteni.

   A projektzáró és avató ünnepségen további izgalmas fejlesztések terveire is fény derült. Lesz új sportcsarnok Agárdon, uszoda Velencén és megújul az evezős és kajak-kenu pálya is.

   Ahogy az ünnepség résztvevői hallhatták, elkészült és még ebben a hónapban bemutatják azt a 791 millió forintból megvalósított tervet, amely a tó partfal-rekonstrukciója mellett az agárdi sporttelep kikötőinek felújítását és ezzel párhuzamosan az északi evezőspálya megújítását is magában foglalja. Agárdon a helyszín kialakításával már kezdetét vette az az építkezés, amelynek nyomán hamarosan iskolai tornaterem, egy kisebb sportcsarnok, míg a velencei szakmunkásképző iskola mellé pedig kosárlabdacsarnok épül.
   Újdonság továbbá, hogy a Testnevelési Egyetem vízi sportokkal foglalkozó tanszékei Velencére költöznek, ezért egy 50 méteres medencével rendelkező sportuszoda létesül majd a tópartra.