Oldalletöltések száma: 10410395
2019. október 23. szerda 01:58,
Gyöngyi napja van.

Letelepedett Velencén az EFOTT

efott 1A Velencei-tó térsége már többször is adott helyet az egyetemisták, főiskolások nagy fesztiváljának, az EFOTT-nak. Úgy tűnik, hogy a mindeddig más és más helyszínen megtartott, hatalmasra nőtt esemény végleg letelepszik Velencén.

   Negyven évvel indulása és állandó vándorlása után a jelek szerint Velencén találta meg végső helyszínét az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT). Mindez a keddi budapesti sajtótájékoztatón derült ki.


   Velencén minden ideális az EFOTT rendszeres megrendezésére, ez bebizonyosodott, amikor tavaly ugyanott több mint százezer látogató volt. Idén számos újítás lesz, a rendezvény területe csaknem 30 hektárra nő, jóval hosszabb lesz a strandrész, tizenkét zenei helyszínt állítanak és két nagy kempinget nyitnak a szervezők és a helyi önkormányzat.
   Maszlavér Gábor fesztiváligazgató kiemelte, hogy az EFOTT történetében először idén két felsőoktatási intézmény látja el a házigazda szerepét: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel. Az EFOTT-on mintegy száz civil szervezet fogja képviseltetni magát, a sportkínálatot szélesíti az épülő új strandkézilabda és -röplabda pálya, de vízi focizni, sárkányhajózni is lehet, valamint körbefutni és körbekerékpározni a Velencei-tavat.
   Új helyszín lesz az EFOTT-on a Muzsika-sziget, amelynek programját Kunos Tamás, a Csík Zenekar brácsása állította össze. A hagyományőrzést a középpontba állító helyszínen népzenei koncertek és táncház is lesz.