Oldalletöltések száma: 6153522
2018. március 18. vasárnap 05:14,
Sándor és Ede napja van.

Tudta, hogy baj lesz, ha megfújja az alkoholszondát

alkohol autovezetesAki autóval kimegy a közútra, olyan, mintha háborúba, de legalábbis küzdelembe indulna, mert soha nem tudhatja, hogy a nap végén is sértetlen lesz-e még. Így van ez annak ellenére is, hogy a közlekedésben kemény szabályok igyekszenek fenntartani a rendet és biztonságot.

   De persze az soha nem elég, ha csak a közlekedők egyik része szabálytisztelő, míg mások semmibe sem veszik az előírásokat. Emiatt történt május 13-án reggel, Gárdony belterületén egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset is, amelyről a Police.hu tájékoztatott.

   A rendőrség hivatalos portáljának híre szerint az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy egy 21 éves székesfehérvári lakos Audi típusú autójával a 7-es számú főúton Székesfehérvár irányába haladt, amikor belehajtott egy forgalmi okból álló gépkocsiba.
   A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont a fiatalember nem volt hajlandó a helyszínen megfújni az alkoholszondát, ezért a rendőrök előállították az orvosi ügyeletre, ahol az orvos a mintavételeket követően erősen ittas állapotúnak minősítette a baleset okozóját.
   A férfi vezetői engedélyét a rendőrség bevonta, ellene büntetőeljárás indult – írta a Police.hu.