Oldalletöltések száma: 6665023
2018. június 21. csütörtök 16:30,
Alajos és Leila napja van.

Hatalmas meteorit Gárdonyban

meterorit szobor gardopnyban feol huSzépen szaporodnak a köztéri műalkotások, szobrok Gárdony városban. A korábbi alkotások után például Agárdon, a szabadstrandhoz vezető kerékpárút és sétány mellé a tóhoz kötődő tudósok mellszobrai kerültek, az agárdi lámpás kereszteződéshez egy nyári lúdcsalád, Gárdonyba a főút közelébe a halászó kisfiú szobra.

   A közterületeket, közparkokat díszítő művek sora a közeli napokban bővült Martin Henrik szobrászművész Meteorit című szobrávall. A térplasztika a gárdonyi Holdfény sétányon látható.

   A 38 éves, a művészetét tíz önálló és számtalan csoportos kiállításon bemutató siófoki szobrászművész alkotása avatására került sor szeptember 1-jén, a gárdonyi Holdfény sétányon, ahol a közeljövőben egyébként is komolyabb fejlesztéseket terveznek.
   Ahogy avatóbeszédében Gárdony város polgármestere Tóth István elmondta, a Meteorit című műalkotás remélhetőleg sokakat ösztönöz majd arra, hogy eltűnődjenek azon, vajon nekünk, embereknek milyen kapcsolatunk van a világűrrel.
   Martin Henrik a Fejér Megyei Hírlapnak elárulta, hogy meglátása szerint, ha egy műalkotás megtalálja a helyét, akkor egy idő után az emberek számára a közeg természetes részévé válik. Egyúttal reményét fejezte ki abban, hogy mindez a Meteorittal is így lesz.
   Kontur András szobrászművész a szoboravató alkalmával nagy jelentőségűnek nevezte e kortárs, autonóm alkotást, hozzátéve, hogy nagy szükség van a hasonló, nem feltétlenül a környezethez kapcsolódó művekre is.