Oldalletöltések száma: 6665020
2018. június 21. csütörtök 16:29,
Alajos és Leila napja van.

A magyar és lengyel vezetők szembe mennek az unióval, az meg velük

europai unio help theguardian co ukBizonyára sok kifogásolni való lehet az Európai Unió működésében, de vélhetően igen nagy dőreség lemondani a sok országra kiterjedő együttműködésekről, elvetni a közös szabályokat és szabályozásokat. Amelyik ország külön úton jár, gyorsan ellenségekre tesz szert.

   Az amerikai Carnegie Endowment Institute for Peace a világ egyik legbefolyásosabb külpolitikai kutatóintézete. Brüsszeli központjuk egyik új kiadványa az EU értékeinek védelme Lengyelországban és Magyarországon című tanulmánya – írta a Zoom.hu a 444.hu összeállítása alapján.

   A 444 szemléjéből és a tanulmányból kiderül, annak szerzői arra a következtetésre jutnak, hogy ha az EU vezetői továbbra is engedik, hogy a magyarok és lengyelek tovább rombolják a jogállamiságot, az az EU széteséséhez fog vezetni.
   A szerzők, Stefan Lehne osztrák diplomata, az Európai Tanácsban a Közép-Európával és a Nyugat-Balkánnal foglalkozó főigazgatóság irányítója, valamint Heather Grabbe, a Nyílt Társadalom Intézet európai politikával foglalkozó részlegének vezetője, korábban az EU bővítési biztosának volt főtanácsadója ehhez pontokba szedett javaslatokkal is előálltak, mert szerintük már a működőképessége határára jutott az EU, a magyar és a lengyel kormány lépései miatt.
   A szerzők véleménye szerint mivel az eddigi brüsszeli eljárások teljesen hatástalanok maradtak, nincs más hátra, minthogy az összes tagállamnak egyszerre kellene cselekednie. Többek között azt javasolják, hogy tartassák be a kvótatörvényt, jobban figyeljenek oda az EU-s pénzek elosztására és ellenőrzésére és utasítsák vissza a két ország vádaskodásait, illetve foganatosítsanak szankciókat a két ország ellen, különben az Európai Unió széthullik – írta a 444.hu összeállítása nyomán a Zoom.hu.