Oldalletöltések száma: 6665013
2018. június 21. csütörtök 16:29,
Alajos és Leila napja van.

Havi 65 000 forintig fizethet a mobiljával

okostelefonos fizetes 24 huMa még különleges látvány a szupermarket pénzáránál fizetésre sorban álló többség számára, ha valaki előveszi az okostelefonját, közel teszi a pénztárgép termináljához és úgy fizet. Pedig egyre többen tehetnék meg ugyanezt.

   Bevezetett az OTP egy digitális prepaid kártyát, amit teljesen online lehet igényelni és vezetni, ráadásul még olyan ügyfelek is elérhetik, akiknek nincs is az OTP-nél számlájuk – hivatkozik a Portfolio.hu a bank sajtóközleményére.

   Az OTP Bank június közepén jelentette be érintéses (NFC) mobilfizetési megoldását, amelyet a Simple applikáción belül valósított meg és az OTP Bank által kibocsátott kártyával rendelkező ügyfelek számára volt elérhető. Eddig több mint 24 ezer darab bankkártyát digitalizáltak, és több mint 750 millió forint értékben vásároltak az NFC technológia segítségével. Magyarországon már 87 ezer helyen lehet az okostelefonok segítségével fizetni, de az elfogadóhelyek száma folyamatosan növekszik.
   A most bevezetett Simple kártya segítségével már minden olyan felhasználó számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetési szolgáltatás, aki rendelkezik NFC képes, minimum 4.4-es Android operációs rendszert futtató okostelefonnal és egy bankkártyával.
   A Simple kártya lényege, hogy azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek OTP Bank által kibocsátott bankkártyával, egy, az OTP Bank által kibocsátott virtuális prepaid kártyát hozhatnak létre és erre pénzt tölthetnek fel. A kártya digitalizációja után már érintéssel is tudnak fizetni az alkalmazáson keresztül.
   Az alkalmazás letöltésétől kezdve a folyamat csupán néhány percet vesz igénybe, ugyanis teljesen online, az ügyfélnek nem kell befáradnia még a bankfiókba sem. A felhasználók, jogszabályi kötelezettségek miatt, Simple kártyájukat havonta maximum 65 000 forint erejéig és csak Magyarország területén használhatják – írta a bank közleménye alapján a Portfolio.hu.