Oldalletöltések száma: 6664998
2018. június 21. csütörtök 16:27,
Alajos és Leila napja van.

Ezrével zárják be a bankfiókokat

bank bezart pragativadi comMind többen intézik otthonról banki ügyeiket, ha pedig pénzt akarnak felvenni a számlájukról, hát elballagnak a legközelebbi ATM-hez. Megváltozott a világ, mind több ügyünket intézzük online, és ebből a banki ügyletek sem maradnak ki.

   Mindez jó, kevésbé időt rabló, de sok ember munkája bánja. Az Európai Unió bankjai tavaly 9100 fiókot zártak be és 50 ezer embernek mondtak fel elsősorban amiatt, hogy a pénzintézetek ügyfelei egyre gyakrabban választják az online ügyintézést – írta a 24.hu.

   A hírportál írásában olvasható, hogy az Európai Bankszövetség (EBF) által közzétett adatok szerint az Európai Unióban működő bankfiókok száma 189 ezer volt a múlt év végén, 4,6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, amikor a bankfiókok száma szerényebben, 3 százalékkal csökkent. A bankfiókbezárásokban a brit pénzintézetek jártak az élen, tavaly rekordszámú, 762 fiókot számoltak fel. A bankoknál dolgozók száma tavaly 2,8 millió körüli volt, 1997 óta a legkevesebb.
   A bankszervezet adatai szerint 2008 óta összesen 48 ezer bankfiókot zártak be az Európai Unióban, számuk csaknem ötödével csökkent. A bankszövetség szerint a fiókbezárások egyik fő oka, hogy a bankok ügyfelei közül egyre többen alkalmazzák az elektronikus fizetést, továbbá a digitális és mobil banki ügyintézést – derül ki a 24.hu írásából.