Oldalletöltések száma: 6331778
2018. április 21. szombat 10:02,
Konrád és Zelmira napja van.

Rák, infarktus és szélütés ellen is védhetnek majd az új magyar étrend-kiegészítők

szolomag sportadictos comNagy valószínűséggel minden olyan gyógyhatású szer sikerre van ítélve, amelytől gyógyulást várhatnak az emberek. Mind többen fordulnak a természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmények felé és talán majd ez is kedveltté teszi a készülő új magyar termékeket.

   Új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrend-kiegészítő termékcsaládot fejlesztenek Győrben. A kutatás-fejlesztésre 856,5 millió forintot fordítanak, amiből mintegy 510 millió forintot az Európai Unió biztosít – írta a Hvg.hu a győri Széchenyi István Egyetem közlése alapján.

   Ahogy a hírportál megtudta, a 2020 szeptemberének végéig tartó projektben a győri felsőoktatási intézmény, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. és a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. vesz részt. A termékek készítése során a pannonhalmi szerzetesek által évszázadokig gyógyításra használt növények nagy tisztaságú kivonatait adagolják a szőlőmagolajhoz, így biztosítják a termékek speciális hatásait.
   A termékcsalád egyes tagjai az általános keringésrendszeri védelem mellett agyi katasztrófa és az infarktus, bizonyos rákos megbetegedések, allergia illetve kiválasztási szervrendszeri megbetegedések elleni gyógyhatást biztosíthatnak.
   Az együttműködés során a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. előállítja és feldolgozza a szőlőmagolajat, valamint összeállítja a végterméket, amihez a beszerzi a megfelelő technológiát és berendezéseket. A Széchenyi István Egyetem határozza meg a szőlőmag szárítási paramétereit, fejleszti a gyógynövény úgynevezett extrakciós technológiáját, az alapanyagok és végtermékek vegyületazonosítási műveleteit, valamint azok mikrobiológiai, kémiai-fizikai stabilitásvizsgálatát.
   A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. végzi a kis- és nagyparcellás kísérletek során a felhasználandó gyógynövények – a citromfű, borsmenta, rozmaring, körömvirág vagy zsálya – termesztéstechnológiai kísérleteit, továbbá a technológia során keletkezett melléktermékek és hulladékok komposztálási kísérleteit – írta a Hvg.hu