Oldalletöltések száma: 6664973
2018. június 21. csütörtök 16:24,
Alajos és Leila napja van.

Azt ígérik, hogy jön a nyugdíj, csak más küldi

nyugdij express co ukMindegy, hogy honnan jön a nyugdíj, csak érkezzen pontosan – gondolhatják sokan annak nyomán, hogy novembertől e téren is változás lesz. Évtizedek óta jól működő rendszeret változtat meg a kormányzat és csak abban bízhatnak az érintettek, hogy továbbra is rendben megérkezik majd a nagyon várt pénzük.

   Nem befolyásolja a nyugdíj folyósítását, hogy novembertől a járandóságokat az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) fizeti ki – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden az MTI-vel.

   A nyugdíjkifizetéseket érdemben nem érinti, hogy ezentúl az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi a nyugdíjkifizetést.
   A közlemény szerint a kormány célja, hogy a bürokráciacsökkentés jegyében lehetőség szerint minden költségvetési kifizetés, így a nyugdíjkifizetés is a Magyar Államkincstáron keresztül történjen. Az elmúlt időszakban már több háttérintézmény megszűnt vagy átalakult.
   A Kincstár már most több millió kifizetést intéz minden egyes hónapban. A szükséges személyi állomány, valamint a szükséges technikai feltételek egyaránt rendelékezésre állnak ahhoz, hogy maradéktalanul teljesíteni tudja a nyugdíjak kifizetését is.
   Az ígéretek szerint novembertől a nyugdíjasok a megszokott rendben kapják a nyugdíjakat. Postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság – derül ki a minisztérium közleményéből.