Oldalletöltések száma: 6153747
2018. március 18. vasárnap 06:32,
Sándor és Ede napja van.

Kevesebb lesz a zavar, tisztább az ivóvíz a Velencei-tónál

tolozar csere gardony huEgy ideje gyakori jelenség a velencei-tavi településeken, hogy időnként a csapokból zavaros, sötét víz folyik. Ilyenkor nyilvánvalóan a legtöbben idegesek lesznek, és a szolgáltatót hibáztatják, pedig a sötét, zavaros víz ezúttal a fejlődés, de legalábbis a munka jele.

    A szolgáltató ígérete szerint lényegesen kevesebb vízminőségi problémával szembesülnek jövőre a Velencei-tó környékén élők, miután a DRV befejezte nagyszabású tisztítási és tolózárcsere projektjét – tudta meg a Feol.hu.

   Ahogy arról korábban már a Vé is beszámolt, a kellemetlen jelenség fő oka a vízhálózatban lerakódott vas-mangán oxidok jelenléte, amelyek miatt a szakemberek ugyan rendszeresen tisztították a vezetékeket, mint közben kiderült, a hálózattal is gondok voltak. A DRV Zrt. szakemberei ugyanis azt tapasztalták, hogy nagyon sok tolózár már nem zár rendesen. Éppen ezért a tisztítási munkálatok sem voltak túl hatékonyak – írta a Feol.hu.
   A nyári szezon kezdetéig mintegy háromszáz tolózárat cseréltek le a szolgáltató munkatársai, szeptembertől pedig tovább folytatták a felújítási munkálatokat, amelyek októberben be is fejeződtek. Ezt jelezték az időszakos vízkorlátozások, mert a munkálatok ideje alatt el kellett zárni az érintett vízvezetékeket.
   Jelenleg Velencei-tó környéki hálózat mechanikai tisztítása zajlik folyamatos laborvizsgálatok mellett. A tervek szerint a mechanikai tisztítással decemberre végez a szolgáltató, ezt követően pedig lényegesen kevesebb vízminőségi kellemetlenség zavarja majd a tókörnyéki lakosokat és a térségbe látogató üdülőket – derül ki a Feol.hu összeállításából.