Oldalletöltések száma: 6153809
2018. március 18. vasárnap 06:40,
Sándor és Ede napja van.

Lehet készülni a nagy bevásárlásra, jön az utalvány

erzsebet utalvanyÚgy tűnik, idén azt sem tudják majd a nyugdíjasok, hogy hova tegyék azt a temérdek pénzt, amelyet nyugdíjprémium, nyugdíj-kiegészítés és vásárlási utalvány formájában kapnak. Mint korábban is sejteni lehetett, idén is jut utalvány formájában egy kis külön pénz a karácsonyi ünnepi étkezésekre.

   A kormány az elmúlt évhez hasonlóan az idén is minden nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő polgárnak biztosít 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt – hangzott el tegnap egy budapesti kormányzati sajtótájékoztatón.

   Mint kiderül, mintegy 2,7 millió ember részesül a juttatásban, mindazok, akik 2017 decemberéig nyugdíjba mentek vagy mennek. Az indoklás szerint a juttatást a stabil pénzügyi helyzet, a jó költségvetési gazdálkodás és a gazdasági növekedés teszi lehetővé. Az Erzsébet-utalványok postázása november 24-én kezdődik meg.
   Az utalványt mindazok megkapják, akik 2017 novemberében vagy decemberében öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat vagy más nyugdíjszerű ellátást, például szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, fogyatékossági támogatást kaptak. A jogosultak pontos köre a szerdán megjelenő kormányrendeletben olvasható.