Egy változás, aminek biztos örülnek majd a tévé-előfizetők

tevezes birminghammail coukNagyjából elmondható, hogy ki vagyunk szolgáltatva az egyes szolgáltatóknak, akik többnyire nem annyira az ügyfelek, mint a vállalkozásuk üzleti érdekében hozzák a különféle szabályokat. Ez persze érthető, de jó érzés, ha a vásárlók jogai is védelemben részesülnek.

   Az ügyfeleknek több ponton is kedvezően módosítaná a kormány az elektronikus hírközlési törvényt. Az egyik ilyen a televízió-előfizetésekkel kapcsolatos – tudta meg a Világgazdaság.

   A tervezet szerint, ha a szolgáltató a határozott időtartamú előfizetői szerződés alatt egyoldalúan módosítja az általa kínált csatornák összetételét – nem a csatornák sorrendjét –, akkor az előfizető az értesítéstől számított negyvenöt napon belül, azonnali hatállyal, jogkövetkezmények nélkül mondhatja fel a határozott időtartamú előfizetői szerződést.
   Új elem a törvényi módosítástervezetben, hogy lakhelycsere esetén a szolgáltató a díjtartozás nélküli előfizető kérésére köteles lenne a helyhez kötött elektronikus hírközlési szolgáltatás igénybevételéhez szükséges előfizetői hozzáférési pontot a földrajzi szolgáltatási területén belül áthelyezni, ha ez műszakilag lehetséges.
   Egy másik módosítás szerint a határozott idejű szerződés helyébe a meghatározott idő után határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lép. A határozott idő eltelte előtti kilencven napban a szolgáltató háromszor köteles az előfizetőt értesíteni szerződése határozatlan időtartamúvá alakulásának időpontjáról. Az értesítésben szerepelnie kell a szerződés átalakulásával beálló változásoknak és a szolgáltató azon szolgáltatásaira vonatkozó határozott idejű előfizetői ajánlatoknak, amelyek hasonlítanak az előfizető meglévő határozott idejű szerződéséhez – derül ki a Vg.hu információjából.