Oldalletöltések száma: 6153814
2018. március 18. vasárnap 06:41,
Sándor és Ede napja van.

Az ezredfordulón győztes, most Arany Rózsa díjas lett a virágos Velence

viragositas velence huTizenhét éve, hogy Velence nagyközség (2004-ben vált várossá) első lett a Virágos Magyarország versenyen a falvak kategóriájában és a következő esztendőben európai ezüstérmes a kontinensversenyen. Tizenhét év után most a város újabb díjat érdemelt ki.

   Több mint 300 település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el az idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-t pénteken. Hét település, köztük Velence is Arany Rózsa díjban részesült.

   Az országos verseny pénteken, Veszprémben tartott díjátadójáról szóló közleményben tájékoztattak arról, hogy összesen 108 díjat osztottak ki. Öt település kapott fődíjat: Veszprém 50 ezer lakos feletti, Balatonfüred 50 ezer alatti, Lajoskomárom kétezer fölötti, Szálka 2000 alatti, a budapesti kerületek közül pedig a XIX. kerület eredményeit értékelték a legtöbbre. A fődíjasok közül ketten juthattak tovább az európai versenyre.
   A közleményben kiemelik: a Virágos Magyarország versenyen való részvétel élénkíti a helyi turizmust is, hiszen a megszépülő tájak és települések vonzóbbá és ismertebbé válnak a turisták számára.
   A magyar verseny kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez, amely több mint három évtizedes múltra tekint vissza, és amelyben Velence 2001-ben ezüstérmes lett. A díjazott magyar települések az európai versenyen eddig 10 arany-, 26 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak.