Oldalletöltések száma: 6154204
2018. március 18. vasárnap 08:46,
Sándor és Ede napja van.

Még az is lehet, hogy ingyenes lesz a KRESZ-vizsga

kreszvizsgaMa már az elvárt végzettségek közé tartozik a jogosítvány is, bár nem kötelező, de sok állás betöltésének is feltétele a gépjárművezetői engedély. A baj csak az, hogy cseppet sem olcsó a jogosítvány megszerzése. Hamarosan némiképp javul majd a helyzet.

   Csökkenhet jövőre a jogosítvány ára, a tervek szerint ugyanis 2018 közepétől már nem kellene fizetni a KRESZ-vizsgáért – írta a Hvg.hu.

   Jól járhatnak azok, akik a jövő évben szeretnék megszerezni a jogosítványt – derült ki az Országgyűlés Kulturális bizottságának meghallgatásán, ahol elhangzott: 2018. július 1-jétől kezdve ingyenesen lehet majd KRESZ-vizsgát tenni. Hogy pontosan milyen korhatárú fiatalokat érint majd az ingyenes KRESZ-vizsga, azt egyelőre nem tudni.
   Az ingyenes KRESZ-vizsga ötlete nem újdonság, arról már korábban is felröppentek a hírek. Idén februárban például a Magyar Idők minisztériumi forrásokra támaszkodva írta, hogy 2018-tól nemcsak a KRESZ-vizsgát, de a nyelvvizsgát is ingyenessé tennék a fiatalok számára.
   Az előzetes tervek szerint a jövő év közepétől vezetnék be a változást, hogy ezzel segítsék a fiatalok jogosítványhoz jutását. A vizsga díja jelenleg 4600 forint. Ennél valamelyest drágább, körülbelül 20-30 ezer forintos tétel a tanfolyamon való részvétel. Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi árakkal számolva mintegy 1-4 százalékkal kerülhet kevesebbe a jogosítvány attól függően, hogy melyik autós iskolát választja a tanuló – számolta ki a Hvg.hu.