Oldalletöltések száma: 7789140
2018. december 11. kedd 22:01,
Árpád és Árpádina napja van.

Érdemes figyelni a postást, hozza az utalványokat

erzsebet utalvanyJó hónapja van a nyugdíjasoknak, hiszen a havi ellátással érkezett a nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés, és ezzel még nincs vége, hamarosan jön a 10 ezer forintnyi vásárlási utalvány is. Dől a pénz, csak győzzék elkölteni a kedvezményezettek.

   Csütörtökön megkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése; a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek a postások viszik ki a 10 ezer forintos juttatást – hangzott el egy tegnapi, budapesti sajtótájékoztatón.

   A tájékoztatón kiderült, hogy 2,7 millióan kapják meg az utalványokat, és jövő év végéig vásárolhatják le a boltokban vagy vehetnek belőle meleg ételt. Az Erzsébet-utalványokat 25 jogcím alapján kézbesítik, így például az öregségi, az özvegyi, vagy a szülői nyugdíj, árvaellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, korhatár előtti ellátás, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék, fogyatékossági támogatás alapján is megkapják ezt a jogosultak.
   Akkor sem kell kétségbe esni, ha valaki nem tudja egész nap a postást várni, mert amennyiben a kézbesítő nem találja otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amellyel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszi át, akkor később a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni. Az utalványokat a postástól a közeli hozzátartozók, így például a házastárs is átveheti.