Oldalletöltések száma: 7640780
2018. november 16. péntek 00:39,
Ödön napja van.

Este is világos lesz az agárdi kerékpárúton

kerekparozas sotetben cyclingweeklycomGárdony város területén több kerékpárút is fut, amelyet nem csak a túrázni vágyók, de a helyben közlekedők is előszeretettel használnak. Sőt, van olyan útszakasz is, amelyet a turisztikai szezon lezárultával valójában csak helyi közlekedésre vesznek igénybe a drótszamarazók, úgy a sötét hajnalokon, mint a korán sötétedő estéken.

   A munkába, iskolába kerekezők bizonyára örömmel veszik majd tudomásul, hogy az Agárdot Dinnyéssel összekötő kerékpárút hamarosan ki lesz világítva. Gárdony város több sokakat érintő beruházásba kezd, vagy fejez be hamarosan – tudta meg a Feol.hu.

   A gárdonyi önkormányzat 20 millió forintos saját beruházás keretében a napokban közvilágítást építet az Agárd és Dinnyés között húzódó kerékpárúton. A világításhoz nem kell kábeleket lefektetni, a lámpák napenergiával működnek.
   A mintegy másfél kilométeres szakaszon LED-es lámpákkal ellátott oszlopokra szerelt napelemek biztosítják majd a működéshez szükséges energiát, amelyet az oszlopokban elhelyezett akkumulátorok tárolnak el az esti világításhoz. A tervek szerint november végétől 37 LED-lámpa világítja majd meg ezt a szakaszt.
   Régi gondja a gárdonyiaknak a katolikus temetőben található ravatalozó is, amely kicsi, korszerűtlen épület. A gárdonyi képviselő-testület nemrég úgy döntött, hogy felújíttatja és rendbe teteti ezt az épületet, hogy méltó környezetben és helyen vehessenek búcsút szeretteiktől azok, akik ebben a ravatalozóban kívánják megtartani a temetés előtti szertartásokat.
   Az új, a jövő tavaszra elkészülő ravatalozó tervezése már megtörtént, ez a beruházás is 20 millió forintjába kerül az önkormányzatnak, amelyet pályázati támogatás nélkül, kizárólag saját forrásból valósít meg a város – derül ki a Feol.hu írásából.