Oldalletöltések száma: 6492637
2018. május 24. csütörtök 11:46,
Eszter és Eliza napja van.

Elektromos robbanás és tűz Fehérváron

robbanas fehervaron varoshazan szekesfehervar huMegdöbbentő hírt közöltek tegnap délelőtt a hírügynökségek, rádiók, kisebb robbanás rázta meg a székesfehérvári polgármesteri hivatal épületét. Az eset szerencsére az ijedtségen és anyagi káron túl nem okozott nagyobb bajt.

   Földalatti vezetékben keletkezett elektromos robbanás a székesfehérvári polgármesteri hivatalnál péntek délelőtt – közölte az MTI-vel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

   Szabó-Bisztricz Anett elmondta, az elsődleges adatok szerint a székesfehérvári polgármesteri hivatal két épületét elválasztó utcában futó föld alatti vezetékben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz péntek délelőtt, a légnyomás és a füst a csővezetéken keresztül jutott el a városháza pincéjébe.
   A szóvivő hozzátette: a kiérkező tűzoltók a hivatal mindkét épületének alagsorát átvizsgálták és átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket. A robbanás okait tűzvizsgálati eljárásban keresik. A robbanásban senki sem sérült meg, a hivatalban tartózkodó 280 ember még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet.
   Nem sérült meg a Szent Korona, az Országalma és a koronázási kard hiteles másolata sem a robbanásban, amely után komoly füst alakult ki a polgármesteri hivatal épületén belül, a díszterem melletti átrium üvegteteje pedig teljesen összetört és lezuhant. A koronázási jelvények alatta elhelyezett hiteles másolatait a tároló vitrinek megvédték.
   A robbanás okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.