Oldalletöltések száma: 6492638
2018. május 24. csütörtök 11:47,
Eszter és Eliza napja van.

Fontos telefonszámok változnak, érdemes feljegyezni az újakat

eon szamvaltozasHírlevélben tájékoztatta előfizetőit a Velencei-tó térségében is működő E.ON energiaszolgáltató arról, hogy szervezeti és elérhetőségi változások lesznek a cég életében, amelyeket nem árt, ha megjegyeznek az ügyfelek is. Különösen fontos, hogy tudják, melyik számot hívhatják ügyintézéskor és hibajelentésnél.

   A tájékoztatás szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélyével 2017. december 31-i fordulónappal az E.ON Energiaszolgáltató Kft. beolvad az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-be.

   A cégbeolvadást követően az E.ON Energiakereskedelmi Kft. látja el az egyetemes szolgáltatásban villamos energiát fogyasztó ügyfeleket is, a versenypiaci ügyfelei mellett.
   A már meglévő és érvényben lévő villamos energia szolgáltatási szerződések változatlan formában és tartalommal, jogutódlással átkerülnek az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-hez. Az egyesülést követően az ügyfélkiszolgálás nem változik. A számlaküldés zavartalan lesz, annak folyamatában nincs változás.
Megváltozik ugyanakkor január 1-től a cég bankszámlaszáma, ezért annak, aki átutalással rendezi a számláját, előtte ellenőriznie és esetleg módosítani kell a számlán feltüntetett bankszámlaszámot.
   A fogyasztóknak csak abban az esetben van teendőjük, ha egyedi átutalással vagy inkasszóval (felhatalmazó levélen alapuló beszedéssel) egyenlítik ki számláikat. Akli csekken fizet, nincs, teendője változatlanul az szolgáltató által postázott csekken fizetheti be számláját. Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. által korábban kiadott csekkek 2018. január 1-jét követően is használhatóak.
   Azoknak, akik a Díjnet e-számlarendszeren keresztül fizetnek, ugyancsak nincs teendőjük, a korábbi regisztrációjuk alapján, változás nélkül fizethetik a rendszeren keresztül a számlájukat. Ugyancsak nem kell semmit sem tenniük a csoportos beszedési megbízással fizetőknek. Inkasszó útján fizetőknek is van feladatuk, erre vonatkozólag a cég további tájékoztatást küld hamarosan, amelynek alapján az ügyfél számlavezető bankjánál az E.ON Energiakereskedelmi Kft. részére új felhatalmazást kell adni.
   A Velencei-tó térségének települései a szolgáltató besorolása szerint az áramszolgáltatás vonatkozásában az észak-dunántúli régióhoz tartoznak, az ügyfélszolgálat száma december 4-étől 06/52/512-400-ra változik, míg a gázszolgáltatásban a közép-dunántúli régióhoz sorolt velencei-tavi településekről a 06/52/512- 400-es számot kell hívni.