Oldalletöltések száma: 6154238
2018. március 18. vasárnap 08:53,
Sándor és Ede napja van.

Lélegeztetőgépért vadásztak Kápolnásnyéken

vadaszat vadaszlap huA vadászatot, mint sportot kevésbé kedvelők körében nyilvánvalóan a jótékonyság és a vadak kilövése nehezen összeegyeztethető fogalmak, mégis ezúttal ez történt. Az esemény célja tiszteletre méltó, a befolyt összeg gyerekek életét mentheti meg.

   János napi jótékonysági vadászatot tartott december 27-én, Kápolnásnyéken, az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei területi szervezete. A már hagyományosnak számító eseményt ezúttal 5. alkalommal rendezték meg – írta az Agrotrend.hu.
 

    A karitatív akció célja az volt, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán működő Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány – a vadászok összefogásának eredményeképpen – egy új non-invazív (műtéti beavatkozást igénylő) lélegeztetőgépet szerezhessen be, amelynek értéke hárommillió forint. 
   A vadászaton, amely idén első alkalommal három helyszínen zajlott, minden eddiginél többen vettek részt. A 116 vadász 13 megyéből érkezett, így országos eseménnyé vált a jótékonysági vadászat. Az adomány mértéke a tavalyinak háromszorosa lett, a részvételi díjakból, illetve további felajánlásokból a Feol.hu információja szerint 3 millió forint jött össze.
   A kezdeményezés elindítása óta eltelt négy évben az adományokból vásárolt orvosi eszközök a kórház tájékoztatása szerint 3130 gyermek gyógyulásához járultak hozzá – írta az Agrotrend.hu.