Oldalletöltések száma: 6500686
2018. május 26. szombat 02:24,
Fülöp és Evelin napja van.

Már csak hatvanat kell aludni és felmászhatunk a toronyba

kilato velencei uj 1 facebook comSokáig egy kiérdemesült és kilátóvá átlényegült olajfúró torony megmászása után lehetett gyönyörködni a velencei Bence-hegyről a Velencei-tó panorámájában, de a megroggyant, veszélyesé vált acélszerkezetet 23 évi kilátói szolgálat után 1988-ban végképp nyugdíjazták.

   Jó pár évvel ezelőtt már készültek tervek egy új kilátó építésére, de az akkor elmaradt. 2014 decemberében viszont pályázatot írtak ki egy kilátó megtervezésére, amely igen népszerű feladat volt, mert nem kevesebb, mint százötvenhat pályamunka érkezett a kiíró Vadex Zrt-hez.

   A torony építésére összesen mintegy nyolcvanmillió forintot szánt a beruházó, de a Feol.hu értesülése szerint az időközben már újabb 30 millióval több lett. A építkezés 2016 júliusában kezdődött, azonban a 2017 januárjára tervezett átadás a fővállalkozó cég problémái miatt csúszott, így az építtető VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.-nek új közbeszerzést kellett kiírnia.
   Ahogy azt a Facebookon egy, az építkezést mindvégig segítő helyi kötődésű politikus bejegyzéséből is tudni lehet, a múlt héten megtörtént a műszaki átadás – ennek eredményéről sajnos nincs információnk – és az ünnepélyes avatást, amikortól a nagyközönség is birtokába veheti a furcsa, de mindenképpen figyelemkeltő építményt, amely egyidejűleg 30-50 fő befogadására képes, márciusra tervezi a beruházó.