Oldalletöltések száma: 6500722
2018. május 26. szombat 02:30,
Fülöp és Evelin napja van.

Álhírek ellen próbálnak valamit kitalálni az uniós szakértők

alhirek welltoldstory comHa ön kedves olvasó e hír olvastán elgondolkodik azon, hogy ez valódi, vagy álhír-e, cseppet sem hibáztatjuk. Ember legyen ugyanis a talpán, aki manapság az álhírgyárak a harmincas-negyvenes évek sztahanovista élmunkásainak termelékenységét megszégyenítő álhírtermeléséből ki tudja válogatni a valódi híreket.
   
   Megkezdte munkáját az Európai Bizottság hamis hírek elleni munkacsoportja. A 39 szakértő feladata az lesz, hogy javaslatot dolgozzon ki a hamis hírek és a politikai manipuláció terjedésének megakadályozásáért – írta az Euronews.com.

   A hamis hírek terjedésének kérdése a brexit-népszavazás, majd az egy éve beiktatott amerikai elnök kampánya után került a figyelem középpontjába. Első ülésükön internetes óriáscégek vezetőivel egyeztettek a szakértők.
   Egy német médiaszakértő szerint az a baj a nagy közösségi oldalakkal, hogy ők az információáramlásban érdekleltek, felhasználókat és kattintásokat szeretnének. Vagyis nem feltétlenül érdekeltek abban, hogy korlátozzák a saját forgalmukat. A szakértők jövő áprilisig készítik el jelentésüket – olvasható az Euronews.com hírében.