Oldalletöltések száma: 6500714
2018. május 26. szombat 02:29,
Fülöp és Evelin napja van.

Gárdonynak, Velencének és Pákozdnak is jut a milliárdokból

gyermekotthon velence wikimapia orgFejér megye több mint 25 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, de ez nem a végleges összeg, mert vannak még döntés előtt álló projektek – hangzott el csütörtökön egy székesfehérvári sajtótájékoztatón.

   A kormány az EFOP keretében országosan mintegy 150 pályázati felhívást jelentetett meg, és az egészségügytől a szociális területeken keresztül a család- és ifjúsági ügyekig sok területet támogat.

   A támogatás hét Fejér megyei civil szervezeten keresztül jut a krízisben lévő családokhoz és ösztönzik vele a gyerekvállalást. A nők munkaerő-piaci részvételének előmozdítása érdekében női információs központokat hoznak létre Székesfehérváron, Sárbogárdon, Enyingen, és Móron, ezzel több mint négyezer nőnek nyújtanak majd segítséget.
   EFOP-forrásból hoz létre a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központot Pákozdon, míg Velencén, Tordason, és Bicskén gyermekotthonok korszerűsítése és kiváltása indulhat el. Átmeneti rehabilitációs intézmények korszerűsítését finanszírozzák Ráckeresztúron, Polgárdiban és Csákváron, betegbiztonságot növelő fejlesztések valósulnak meg a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházban.
   A tudásalapú társadalom létrehozása érdekében fejlesztik az infrastruktúrát 29 Fejér megyei köznevelési intézményben, például Gárdonyban, Polgárdiban, Székesfehérváron és Ráckeresztúron.