Oldalletöltések száma: 6500692
2018. május 26. szombat 02:25,
Fülöp és Evelin napja van.

Ne örüljön, hogy tavaly már egyeztetett, idén is fog

sim feltoltokartya nmhh huAz elektronikus hírközlésről szóló törvény tavaly év eleji módosítása kötelezővé tette, hogy a már meglévő, hanghívásra szolgáló feltöltőkártyás hívószámok előfizetőinek személyazonosságát ellenőrizzék a szolgáltatók. 2017-ben ez sokaknak órákig tartó sorban állást, idegeskedést jelentett. De ezzel még nincs vége.

   Idén mintegy 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell elvégezni a jogszabályban előírt éves adategyeztetést, amelyet a szerződéskötéstől számított fordulónapokon kell végrehajtani – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI érdeklődésére.

   A jogszabály szerint 2017-től az adategyeztetést évente kell elvégezniük a szolgáltatóknak, az idén ez mindenkinek eltérő időpontban lesz annak függvényében, hogy ki mikor kötött szerződést. A feladat végrehajtása ettől az évtől folyamatosan zajlik, így az NMHH szerint előreláthatóan a tavalyi, egy határidőhöz kötött időponttal ellentétben nem várható tömeg az újabb adategyeztetések miatt a szolgáltatóknál – írta az NMHH.
   A szolgáltatók a tavaly egyeztetett adatok alapján SMS-ben értesítik a határidőről az ügyfeleket. A 3,5 milliós ügyfélszámot a hatóság a sikeres adategyeztetésen átesett SIM-kártyák száma alapján kalkulálta, de hangsúlyozták: azóta történtek újraszerződések, hiszen meghatározott ideig valamennyi szolgáltató lehetővé tette a korábbi hívószám megtartását új szerződéskötéssel, és szűnhettek meg előfizetések és köttettek újak is a természetes piaci folyamatoknak megfelelően.
   A szolgáltatók weboldalaikon minden fontos információt összegyűjtöttek a feltöltőkártyás adategyeztetésről – írta az MTI.