Oldalletöltések száma: 6500700
2018. május 26. szombat 02:27,
Fülöp és Evelin napja van.

Influenzajárvány van Fejérben, péntektől látogatási tilalom lép életbe

latogatasi tilalom 2Azt nem mondhatjuk, hogy már vártuk, de mindenképpen számítanunk kellett arra, hogy az idei influenzajárvány is elér olyan szintet, amikor egy jó darabig nem lesznek látogathatók a kórházakban fekvő betegek. Nem örömteli a hír, de elérkezett ez az idő.

   A Fejér Megyei Kormányhivatal a betegek védelme érdekében január 26-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét. A rendelkezés minden kórházi osztályra érvényes – tudatta hírlevelében a hivatal.

   Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány két járási hivatal népegészségügyi osztály és a megye illetékességi területén jelentősen meghaladta, egy járási hivatal népegészségügyi osztály illetékességi területén pedig átlépte a járványos küszöb értéket. A megye területéről influenzaszerű tünetekkel járó közösségi halmozódás is jelentettek – áll a közleményben.
   A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok tájékoztatása alapján végzett becslés szerint január 15. és 21 között a megye területén 1102 fő, az előző hetinél 40,4%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
   A legtöbb megbetegedést a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén tapasztalták a szakemberek, ezt követi a Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály illetékességi területe, (ide tartoznak a Velencei-tó térségének települései is).
   A megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi 3 hétben folyamatos emelkedést mutatott és mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén túllépte a járványos küszöbértéket, a megyére vonatkoztatva a 3. héten elérte a járványos küszöbérték közel kétszeresét. Az influenza aktivitás a mérsékelt tartományban van. Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya a gyermekek körében emelkedést, a fiatal felnőttek, a középkorúak és az idősek körében csökkenést mutat az előző héthez képest. A betegek több, mint egyharmadát változatlanul a fiatal felnőttek köréből jelentették – olvasható a Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatásában.