Oldalletöltések száma: 6500701
2018. május 26. szombat 02:27,
Fülöp és Evelin napja van.

A vizsgálat lezárult, bátran ehetjük a sertéspárizsit

seresparizsi secure.ce tescoassets comIgazi népeledelnek számít, kevesen vannak, akik nem szeretik az ízét, ráadásul egy zsemlében tíz deka belőle már tisztes reggelinek, vagy tízórainak számít, de sokan még ebédre is párizsis szendvicseket esznek. Vagyis korántsem mindegy, hogy a mindennapi parázsink milyen minőségű.

   Magyar, osztrák és német gyártású sertéspárizsikat teszteltek a Nébih szakemberei. A hatóság honlapján pénteken tették közzé a vizsgálat eredményeit, amelyből kiderül, hogy egyedül egy osztrák termék víztartalmával volt gond – írta a Hvg.hu.

   Harmincféle sertéspárizsit vizsgált legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal. Ezeket a termékeket tíz üzem állította elő, hét magyar, három ó osztrák és egy német.
   A szakemberek azt is vizsgálták, hogy helytállóak-e a termékek csomagolásán szereplő gluténmentes, laktózmentes, szójamentes, tejfehérjementes feliratok. Jó hír, hogy a vizsgált termékek mindegyike megfelelt ennek. Mindössze egy esetben indítottak eljárást minőségi probléma miatt, az egyik osztrák, wellness megnevezésű párizsi víztartalma jelentősen meghaladta az előírt értéket.
   A Nébih emlékeztetett arra, hogy a tavaly augusztus elseje óta kötelező élelmiszerkönyvi előírás szerint a párizsiban a minimális hústartalom a korábbi 40 százalékról 51 százalékra emelkedett. További kritérium a párizsi megnevezésű termékekkel szemben, hogy a csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége a késztermékre vonatkoztatva legfeljebb 10 százalék lehet – olvasható a Hvg.hu írásában.