Oldalletöltések száma: 6500646
2018. május 26. szombat 02:14,
Fülöp és Evelin napja van.

Legyőzni lustaságot, fáradtságot, akár tízszer is

tizproba gardony huMegmozdítani a nem sportoló embereket, cseppet sem könnyű feladat. Pedig a betegségek megelőzésének egyik igen kiváló eszköze a rendszeres sportmozgás és ehhez nem kell versenyzőnek lenni, de még csak fiatalnak sem. Erre gondoltak a gárdonyi – most már hagyományos – esemény szervezői is.

   Meglepően sokan vágtak az első próbának tavaly. Az első alkalommal megrendezett városi tízpróba első próbája a túra nagyon sok agárdi, dinnyési és gárdonyi polgárt vonzott. A sikerek nyomán a szervezők immár másodszer hirdették meg a kétszer öt próbából álló, amatőröknek szánt sporteseményt.

   A 2018-as Gárdony Városi Tízpróbán ezúttal is lesz túrázás, kerékpározás, futás, evezés, úszás és felkészültség, egészségi állapot, kor szerint lehet választani a kis vagy nagy próba között A programot minden egészséges ember által teljesíthető távokkal és szintidőkkel szervezik meg, amelynek során mindenki annyi próbát teljesít amennyit ideje és energiája megenged. Ezúttal sem a helyezés, hanem mindenkinek az egyes próbáknak a saját ereje, felkészültségi állapota szerinti teljesítése a cél. Az öt sportágnak tavaszi és őszi próbája is lesz, így válik tízpróbává az eseménysorozat.
   A próbákon minden Gárdony város és településrészein lakcímmel vagy munkahellyel rendelkező polgár részt vehet. A részvétel feltétele a 2000 Ft-os – nyugdíjasoknak és diákoknak 1000 Ft-os – éves nevezési díj befizetése, amely összeg tartalmazza a program igazolványának kiváltását is.
   A teljes programsorozat részleteit, az időpontokat, helyszíneket, teljesítendő távokat, szintidőket a gárdonyi helyi újság tartalmazza majd, de a tízpróba igazolványon is rajta lesz, illetve a sportolni, próbázni vágyóknak érdemes lesz figyelni a város tízpróba Facebook oldalát is.