Oldalletöltések száma: 7021171
2018. augusztus 16. csütörtök 03:02,
Ábrahám napja van.

Attól, hogy magyar a vevő, még bárhol joga lesz vásárolni az unió országaiban

online vasarlas te comMind többen vásárolnak az interneten, hiszen még csak a lakásból sem kell kimozdulni, az ember még éjszaka is bemehet egy webáruházba, megrendelheti a számára fontos árut és a szállítási díj sokszor olcsóbb, mintha egy valódi boltba autózna az ember. Sokan rendelnek termékeket az EU országaiból is.

   Tilos lesz az indokolatlan területi alapú internetes korlátozás az Európai Unióban a tagállamok kormányait tömörítő tanács tegnapi jóváhagyása nyomán, így a fogyasztók szabadon választhatnak majd, honnan rendelnek a világhálón.

   A vevőktől állampolgárságuk, lakhelyük vagy tartózkodási helyük alapján nem tagadhatják meg a vásárlást, és nem irányíthatják át őket más weboldalakra az online kereskedők.
   A földrajzi korlátozás főleg a háztartási eszközöket rendelőket, az autóbérlőket, a hotelfoglalókat, a sporteseményekre és koncertekre szóló jegyek vásárlóit érintette hátrányosan. A szabályozás értelmében ezután a vevőket a bank-, vagy hitelkártyájuk kibocsátási helye miatt sem lehet hátrányosan megkülönböztetni.
   Az új szabályok egyelőre nem vonatkoznak a szerzői jogi védelem alatt álló tartalmakra, például elektronikus könyvekre, zenére vagy online játékokra, illetve audiovizuális és közlekedési szolgáltatásokra. Az Európai Bizottságnak ugyanakkor két éven belül meg kell vizsgálnia, hogy szükséges-e a törvény kiterjesztése.
   A másik uniós társjogalkotó, az Európai Parlament február elején már elfogadta a földrajzi korlátozást tiltó rendeletet, mely kilenc hónappal azután lép majd hatályba, hogy megjelent az EU hivatalos lapjában.