Oldalletöltések száma: 7027584
2018. augusztus 17. péntek 03:53,
Jácint napja van.

Ahogy megérkezik a tavasz, kezdődik a nagy velencei-tavi építkezés

partfal gardonyban gardony huNégy év alatt fiatalodik meg a Velencei-tó, írtuk tavaly decemberben annak a hírnek nyomán, hogy a meglehetősen elöregedett, leromlott partfalat felújítják egy nagyszabású építkezés során. De nem csak a partfalat javítják ki, számtalan más, fontos munkálatot is elvégeznek majd a szakemberek.

   Kedden Velencén, szerdán Gárdonyban tartottak lakossági fórumot a Velencei-tavi partfal komplex, fenntartható rehabilitációja projekt kapcsán, amelynek kivitelezési munkálatai tavasszal megkezdődnek – írta a Feol.hu.

   A gárdonyi lakossági fórumon Oláh Zoltán, a Közép-Dunántúli Igazgatóság szakterületi vezetője elmondta, hogy negyvenkilenc olyan helyszínt határoztak meg, ahol munkálatok zajlanak majd. Ebből negyvenhét helyszínen lesz partfal rekonstrukció, huszonöt helyen öbölkotrás, tizenkét helyen védett természetvédelmi kotrás. A fenntarthatóság érdekében a két zagytér kapacitásbővítése is megvalósul, s emellett a tónál hat természetes ívóhely és fenntartható halbölcső létesül.
   A sukorói térségben a legtöbbeket érdeklő rész a szabadstrand, ahol Csonki István, a Közép-Dunántúli Igazgatóság vezetőjének elmondása szerint tavasszal kezdődik a munka. A többi feladat java részét az év második felében kezdik meg Sukorón és Velencén az életveszélyes mólók bontásával, majd ezt követően a kotrási munkákkal folytatják. Az említett munkálatok előtt hét olyan kikötőt jelölnek ki, ahová át lehet vinni a csónakokat.
   A kivitelezők a horgászokkal és a sportegyesületekkel is folyamatosan egyeztetnek annak érdekében, hogy a megszokott tevékenységekben a legkevesebb fennakadást okozzák – derül ki a Feol.hu írásából.