Oldalletöltések száma: 7027577
2018. augusztus 17. péntek 03:53,
Jácint napja van.

Az út a helyén marad, a kezelő változik

kerekparut vilagitas glover huPár hónapja számoltunk be arról, hogy az Agárdot Dinnyéssel összekötő kerékpárút világítást kap. Ez sokaknak okozott örömőt, és jelent mindenképpen biztonságosabb közlekedést, hiszen ezt az utat sokan munkába, iskolába járásra is használják. A korán sötétedő téli délutánokon könnyebbé vált rajta a közlekedés.

   Nemrégiben készült el a napelemes világítás a 7-es út mellett futó kerékpárúton. Az út eddig Gárdony város kezelésében volt, most ez megváltozik. Ez az út és egy másik is hamarosan a Közút kezelésébe kerül – tudta meg a Feol.hu.

   A Fejér Megyei Hírlap online beszámolója szerint az Agárdot Dinnyéssel összekötő, már kivilágított kerékpárút, valamint a tópart mentén futó, a Madárvárta mellett elhaladó külterületi kerékpárút átkerül a Magyar Közútkezelő Kht. üzemeltetésébe.
   A döntéssel kapcsolatos előkészületi munkákon és dokumentációk előkészítésén már túl vannak a gárdonyi képviselők, sőt, a legutóbbi testületi ülésen határozatba foglalták a hivatalos átadást is. Ahogy Tóth István, Gárdony polgármestere a lapnak elmondta, ezzel a lépéssel jelentős teher került le az önkormányzat válláról, ugyanis ha bármilyen felújításra, rendbetételre vagy éppen fejlesztésre lesz majd szükség ezeken a külterületi szakaszokon, akkor ezek már a Közút feladatai lesznek – derül ki a Feol.hu információjából.