Oldalletöltések száma: 7027566
2018. augusztus 17. péntek 03:52,
Jácint napja van.

Akart ártani a fagy, de nem sikerült

oszi buza agraragazat huSokan tartottak attól, hogy az enyhe tél miatt korán sarjadó növények megszenvedik a március elejei kemény fagyokat és emiatt kevesebb haszonnövényünk lesz. Nos, az már kiderült, hogy a fagyok miatt nem lesz hiányunk gabonából.

   Károk nélkül teleltek át a vetések, a gabonaárak pedig közelítenek a termelők által elvárt szinthez – mondta a Világgazdaságnak Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke.

   Jó állapotban vannak az őszi gabonavetések, a hó alatt nem ártott a nagy hideg sem, a kártevőket viszont jelentősen meggyérítette, így most bizakodva várjuk a tavaszt – mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke. Most még telített a talaj, sok helyen közép mély lazítókkal vezették a talajba a csapadékot, és a földek nagy részén már korábban befejezték az első fejtrágyázást. Már azon a sor, hogy a böjti szelek annyira kiszárítsák a talajt, hogy a munkagépekkel rá tudjanak menni, de most nincsenek késésben a gabonatermelők tudta meg a Vg.hu..