Oldalletöltések száma: 7027557
2018. augusztus 17. péntek 03:52,
Jácint napja van.

Évadot nyitottak a katonai emlékparkban, Pákozdon

evadnyito 2018 kempp huBár jó pár évtizede békében élünk, mégis a honvédségnek nagyon komoly szerepe van hazánk biztonságának fenntartásában. A katonaság múltja, jelenlegi tevékenysége, még ha maguk nem is lennének katonák, sokak érdeklődését kelti fel, és ennek kiváló helyszíne a pákozdi emlékpark.

   A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely 9. évadnyitója a Magyar Honvédség születésének 170. évében a magyar katona sorstörténete bemutatását célul tűző Nemzeti Emlékhelyen, kiemelkedő ünnep – olvasható a Háborúművészete.hu írásában.

   A Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) létrejötte civil szervezetek egyet akarásának és összefogásának nagyszerű példája, amelyet az országgyűlés is méltónak tartott arra, hogy a nemzeti emlékhelyek sorába emelje.
   A KEMPP emlékhely és jeles turisztikai célpont is egyben, amelyet az előző évben közel 70 ezren kerestek fel. Az Emlékpark munkájában aktív szerepet vállalt személyek kiemelkedő munkáját KEMPP-ért emlékéremmel köszönték meg a tulajdonosok. A rendezvényt a Székesfehérvárról indult „Emlékfutás a hősökért” befutója nyitotta, s a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar térzenéje foglalta keretbe.
   A Katonai Emlékpark mostantól folyamatos nyitva tartással, egyre gazdagodó kiállításokkal és számtalan programmal várja a látogatókat – írta a Háborúművészete.hu.