Oldalletöltések száma: 7027570
2018. augusztus 17. péntek 03:53,
Jácint napja van.

Nemeskócsag-pár költözik a gárdonyi városháza elé

nemeskocsagok pxhere comEgy város élhetőségéhez hozzátartoznak a szabadtéri művészeti alkotások is. Aki napjainkban a velencei-tavi kisvárosban, Gárdonyban és városrészében, Agárdon sétál, sokfelé talál köztéri plasztikákat. És nem csak régebbi alkotásokban, de évente újabb szobrokban is gyönyörködhetnek a helyi lakosok, nyaralók.

   Ez az esztendő sem múlhat el szoboravatás nélkül, ezúttal Kontur András szobrászművész Nemeskócsag-pár című alkotását avatják fel nemzeti ünnepünk alkalmából.

   Gárdony város önkormányzata szeretné a tó egy-egy jellegzetes madarát a város forgalmas terein, parkjaiban megjeleníteni. Ennek érdekében 2016-ban a Nyári lúd család című szoborkompozíciót avatták fel Agárd városközpontjában, a lámpás kereszteződésnél.
   A legújabb szoboravatásra március 14-én, szerdán, 16 órakor a polgármesteri hivatal előtti téren kerül sor. A műalkotást a város polgármestere, Tóth István avatja fel. Az ünnepélyes eseményen a Kákics zenekar, Gula Miklós néptáncpedagógus mellett néptáncosok is közreműködnek.