Oldalletöltések száma: 8445199
2019. március 22. péntek 10:51,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Velence felkerült a bortérképre

velence cuvee borrajongo blog huAmikor a borokat kevésbé ismerő ember ajándékba, vagy saját fogyasztásra vásárol egy üveg bort, többnyire a közbeszédben is ismert bortermelő vidékek boraiból választ. Pedig igen kiváló nedűk születnek a Velencei-tó környezetében is.

   Bár az Etyek-Budai borvidék csak 1990-ben kapott borvidéki rangot, a szőlőtermelésnek több évszázados hagyományát őrzi. Most Velence is feliratkozott a borrégiók térképére – írta az Agrotrend.hu.

   Az ökológiai adottságai révén minőségi borok készülnek ezen a területen, melyek közül ötöt az Ital Magyarországnak köszönhetően egy izgalmas Velence-koncepcióba csomagolva ismerhetünk meg – tájékoztatott közleményében az Ital Magyarország Kft.
   Az Etyek-Budai borvidék egyik régiója Velence, amelynek szerepköre ez idáig nem igazán emelkedett ki. Sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából, pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik. Pázmánd, Nadap, Sukoró és Pákozd gránitos, valamint a déli parti agárdi szőlőterületek talaja is kiváló minőségű.
   A terület különlegessége, hogy mivel a móri borvidék felől hűvösebb fuvallatok áramlanak, a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el. Ennek köszönhetően minden borunkra jellemző a szép savgerinc – mondta Dobos Ferenc főborász, a Velencei-tavi Borászati Kft. ügyvezetője, aki egyben a Velencei-tó Körzeti Hegyközség elnöke is.
   Az Ital Magyarország Kft. által forgalmazott Velence márka alatt egy öt borból álló kollekció kerül a vásárlókhoz, amely tartalmazza az Irsai Olivért, a Cserszegi Fűszerest, a Zöld Veltelinit, a Velence Fehér Cuvée-t és a Rosé Cuvée-t. Közülük több kiemelkedő eredményt ért el nemzetközi szinten is – olvasható az Agrotrend.hu oldalon.