Búcsúzunk az idei influenzától, nem fogjuk megsiratni

korhaz fehervari fejervar huNapról napra melegebb az idő, végre igazi tavasz van, amikor az ember a nyíló virágokra, rügyező fákra tekint, egy pillanat alatt felejti a tél minden gondját, baját. Pedig baj ezen a télen is akadt szép számmal, többek között sokakat betegített meg az influenza is. Most már kimondhatjuk: az idei influenzaszezonnak vége.


   Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az utóbbi hetekben folya-matosan csökkent, az influenza aktivitás az alacsony tartományban van, a járványos kü-szöbérték alá esett vissza. Az elmúlt héten influenzaszerű panaszokkal 395 fő kereste fel orvosát – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

   Ahogy a közleményben olvasható, mindez azt eredményezte, hogy a Fejér megye kórházaiban január 24-től érvényben lévő látogatási tilalom április 10-ével megszűnt, ezzel a megye valamennyi fekvőbeteg intézményében véget ért a látogatási tilalom.
   A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint április 2 és április 8. között a megyében az előző heti 882 beteggel szemben 395 fő, az előző hetinél 55,3%-kal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A regiszt-rált betegszám kevesebb volt, mint a megyei járványküszöb értéke.
   A megye egész területén az influenzaszerű megbetegedések száma a 8. héten érte el a maximumát, a 9. héten elindult csökkenés a 14. héten tovább folytatódott, a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén és megyei szinten a járványos küszöbérték alatt van. Az influenza aktivitás az alacsony tartományban van. A kórházi influenzajelentő szolgálat adatai sze-rint a 14. héten az influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt kórházi ápolást igénylő beteget továbbra sem vettek fel – derül ki a közleményből.