Oldalletöltések száma: 8020900
2019. január 24. csütörtök 12:23,
Timót napja van.

Pázmándon is főszerephez jut az ínyesmesterség

pazmand ize velencei to huA turisztikai évad kezdetét jelző Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál alig pár napja ért csak véget és máris egy újabb gaszrtofesztiválon kóstolgathatják a térség ízeit a jó ételek és italok kedvelői.

   A Velencei-tótól pár kilométerre lévő Pázmándon veszi kezdetét a hagyományos gasztronómiai program, az Ízes-ínyes Ünnep és Vásár elnevezésű esemény e hét végén, vagyis május 12-én és 13-án.

   Ahogy a szervezők ajánlásukban írták. a GASZTROmantika a Szerelemvölgyben egy olyan rendezvény ahol megnyílik Nagyi kamrája, a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják.
   A látogatók egy-egy ízletes bort kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában, jól megtöltött szerelemvölgyi kosárral kalandozhatnak a szőlődombokon, felkereshetnek egy-egy pihenésre csábító lankát. Az immár hetedik alkalommal megrendezendő gasztroünnep és vásár helyszíne ezúttal is Pázmándon, a Szerelemvölgyben elhelyezkedő Bálint Borárium és környezete lesz.
   Az évszázadokon át rangos bortermelői hagyományokkal rendelkező terület reneszánszát éli. Ezen a hétvégén azonban nem csak a helyi gyümölcsök nemes nedűit kóstolhatják meg odalátogatók, de megízlelhetik a 7 hektár alatti szőlőterülettel bíró, remek kézműves borokat készítő borászok palackba zárt kincseit az ország számos borvidékeiről.
   A kétnapos eseményről a kiváló ízek sem hiányozhatnak, ahogy a kellemes kis dzsessz, latin fűszerekkel, Mits Marci és Horváth Márk tolmácsolásában, míg a Dr. Jazz zenekar ad műsort.
   A kulináris élvezeteket még halmozni is lehet a vásáron beszerzett portékákkal, sajtokkal, szörpökkel, lekvárokkal, mézzel, különleges szappanokkal, krémekkel, gyertyákkal, hogy csak párat említsünk a kínálatból. S amíg a felnőttek kóstolnak, vásárolnak, addig a kicsiket a Levendula Játszóház és Alkotóműhely foglalkoztatja, de, lesz sok más szórakozási lehetőség is és lesz látványosság a pázmándi önkéntes tűzoltók jóvoltából. Az eseményről részleteket innen lehet megtudni.