Oldalletöltések száma: 8021055
2019. január 24. csütörtök 12:46,
Timót napja van.

Egy év múlva lehet, hogy Vodafone-nak hívják majd a UPC-t

upcvodaf vaaju comA Velencei-tó környékének kábeles tévé és internetes szolgáltatója, a UPC a minap jelentette be, hogy a céget eladják a Vodafone-nak. A tényleges üzlet természetesen csak a magfelelő hatósági engedélyezések után jöhet létre, amelyet 2019 közepére tesznek a felek, de a hír máris felvetett néhány kérdést.

   A Vodafone megállapodásra jutott az amerikai kábelszolgáltató Liberty Globallal annak magyar, cseh, német és román leányvállalatainak megvásárlásáról, cégértéken számolva összesen mintegy 18,4 milliárd euróért – írta a Napi.hu.

   A Vondafone-Liberty fúzióval kapcsolatban, amelynek részeként a Vodafone megvásárolja a UPC Magyarországot, a portál kérdésére Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója elmondta, hogy az ügylet még versenyhatósági elbírálás alatt áll, annak lezárulásáig semmi sem fog változni a két cég működésében.
   A munkatársakkal kapcsolatban a Vodafone vezetőségéhez hasonlóan a UPC Magyarország vezérigazgatója úgy vélte, hogy az üzlettel a két cég tevékenységi területe kiegészíti majd egymást (miután a magyarországi Vodafone egyáltalán nem volt jelen a vezetékes piacon), így a UPC felvásárlásával szakértelmet is vásárolt a Vodafone, azaz a UPC-nél lévő szakértelemre valószínűleg szükség lesz. Az egyesülés után mindkét cég munkavállalói előtt szélesebb körű karrierlehetőségek nyílhatnak meg – írta a Napi.hu.