Oldalletöltések száma: 6500607
2018. május 26. szombat 02:08,
Fülöp és Evelin napja van.

Mindennapi tejünkkel szórakozott valaki

tej hirekma huVolt már olyan hazánkban is, hogy valaki, valamilyen aljas és alantas indokból egy bolt polcán bárki által megvehető élelmiszert mérgezett, de a mostani tejes zsarolási ügyhöz hasonló talán még nem volt. Komoly biztonságot jelentene a vásárlóknak, ha elfognák a mérgezéssel fenegetőt.

   Riadalmat keltett a tejet vásárlók körében, hogy elterjedt, valaki nagyobb mennyiségben mérgezte meg az italt. Bár valószínűleg nincs szennyezett tej a boltok polcain, de az áruházak és a Nébih is segít eligazodni – írta a Hvg.hu.

   Aki tartós tejet vásárol, mindenképp ellenőrizze a kupakot, az alatta lévő fóliát, és azt, hogy alatta nem szivárog-e a doboz – ezt javasolja a Nébih, miután 40 ezer doboz tejet különítettek el. Arról továbbra sincs információja a hivatalnak, hogy valóban mérgezett vagy szennyezett volna-e a tej bizonyos üzletláncokban, vagy hogy bárki is megbetegedett volna ettől, így egyelőre fenyegetésként kezelik az ügyet.
   A Nébih szombaton közölte: ügyfélszolgálatára bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékeit beszennyezhették. A Magyar Idők úgy értesült ágazati forrásokból, hogy a zsaroló több millió forintot kért az üzletláncoktól, de nem kapta meg. Ráadásul az áruházak nyilvánosságra hozott listája alapján csakis magyar feldolgozók termékeire vonatkozott a fenyegetés.
   Az Auchan maga hozta nyilvánosságra, hogy megfenyegették, mostanra azonban levették a honlapról a listát arról, hogy mely tejtermékeket hívták vissza. Azóta jeleztek, hogy már minden tejtermék újra elérhető az áruházaikban. A Spar is beszedte a polcokról a problémás termékeket, ezeknek a listáját közzé is tették:
Magyar UHT tej 1,5% 1l, Magyar UHT tej 2,8% 1l, Magyar ESL dobozos tej 1,5% 1l, Magyar ESL dobozos tej 2,8% 1l, Farmer UHT tej 1,5%, Meggle kávétejszín 10X10G, Meggle kávétejszín 500 ml.
   Aki ilyenből vásárolt a három, visszahívásban érintett áruház valamelyikében május 11-én vagy 12-én, annak a termék árát blokk nélkül is visszafizetik – írta a Hvg.hu.