Oldalletöltések száma: 8020583
2019. január 24. csütörtök 11:38,
Timót napja van.

Mindennapi tejünkkel szórakozott valaki

tej hirekma huVolt már olyan hazánkban is, hogy valaki, valamilyen aljas és alantas indokból egy bolt polcán bárki által megvehető élelmiszert mérgezett, de a mostani tejes zsarolási ügyhöz hasonló talán még nem volt. Komoly biztonságot jelentene a vásárlóknak, ha elfognák a mérgezéssel fenegetőt.

   Riadalmat keltett a tejet vásárlók körében, hogy elterjedt, valaki nagyobb mennyiségben mérgezte meg az italt. Bár valószínűleg nincs szennyezett tej a boltok polcain, de az áruházak és a Nébih is segít eligazodni – írta a Hvg.hu.

   Aki tartós tejet vásárol, mindenképp ellenőrizze a kupakot, az alatta lévő fóliát, és azt, hogy alatta nem szivárog-e a doboz – ezt javasolja a Nébih, miután 40 ezer doboz tejet különítettek el. Arról továbbra sincs információja a hivatalnak, hogy valóban mérgezett vagy szennyezett volna-e a tej bizonyos üzletláncokban, vagy hogy bárki is megbetegedett volna ettől, így egyelőre fenyegetésként kezelik az ügyet.
   A Nébih szombaton közölte: ügyfélszolgálatára bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékeit beszennyezhették. A Magyar Idők úgy értesült ágazati forrásokból, hogy a zsaroló több millió forintot kért az üzletláncoktól, de nem kapta meg. Ráadásul az áruházak nyilvánosságra hozott listája alapján csakis magyar feldolgozók termékeire vonatkozott a fenyegetés.
   Az Auchan maga hozta nyilvánosságra, hogy megfenyegették, mostanra azonban levették a honlapról a listát arról, hogy mely tejtermékeket hívták vissza. Azóta jeleztek, hogy már minden tejtermék újra elérhető az áruházaikban. A Spar is beszedte a polcokról a problémás termékeket, ezeknek a listáját közzé is tették:
Magyar UHT tej 1,5% 1l, Magyar UHT tej 2,8% 1l, Magyar ESL dobozos tej 1,5% 1l, Magyar ESL dobozos tej 2,8% 1l, Farmer UHT tej 1,5%, Meggle kávétejszín 10X10G, Meggle kávétejszín 500 ml.
   Aki ilyenből vásárolt a három, visszahívásban érintett áruház valamelyikében május 11-én vagy 12-én, annak a termék árát blokk nélkül is visszafizetik – írta a Hvg.hu.