Oldalletöltések száma: 8697855
2019. április 24. szerda 08:04,
György napja van.

300 milliós szabadidőközpont épülhet Gárdonyban

gardony varoshaza gardony huGárdony városa – Agárd, Dinnyés és Gárdony – egy lélekszámában gyorsan növekvő településegyüttes, amelynek állandó fejlődésre, fejlesztésekre van szüksége. Mindezeknek többnyire csak a rendelkezésre álló pénz szab határt.

   Régi probléma oldódott meg Gárdonyban egy parkoló építésével, melynek munkálatai a napokban fejeződtek be. A gárdonyi városrész központjának egyik fontos részén, a Munkaügyi Központtal szemben épített parkolásra alkalmas teret az önkormányzat – derül ki a Fejér Megyei Hírlap online információiból. 

   A gárdonyi óvoda, a Nemzedékek Háza, a sokak által látogatott vendéglő és a katolikus templom közvetlen közelében létesült egy harmincnégy férőhelyes parkoló. Az új parkoló melletti zöld területeket a lakosság segítségével ültették be növényekkel a múlt szombaton.
   A parkoló építésén túl is több beruházás intézése áll még a városvezetés előtt. Többek között a közeljövőben Agárd központjában megépülnek a szennyvízvezetékek, a közbeszerzést nemrég bonyolította le az önkormányzat., amelynek képviselői döntöttek új óvodai csoportrész építéséről is Agárdon, amit augusztus 20-ra szeretnének átadni. De tervezik a nyári szünetben a dinnyési óvoda felé vezető sétány és leállósáv megépítését is, továbbá ugyancsak Dinnyésen, a főút újabb járdaszakaszának elkészítéséről döntött múlt szerdán a város képviselő-testülete. A beruházásra 9 millió forintot fordítanak a tervek szerint.
   Az igazán nagyívű beruházás azonban annak a szabadidőközpontnak az építése lesz, amely a polgármesteri hivatal mellett épülhet meg a közeljövőben. Kiválasztották a kivitelezőt, aki az ígéretek szerint a héten nekiáll a munkáknak. Ez a projekt 250–300 millió forintos költséggel jár majd, amelynek nagy részét pályázati forrásból fedezik, a többi az önkormányzat önerejéből lesz. Ennek keretében valósul meg egy komoly játszótér, egy labdarúgó- és egy futópálya is – tudta meg a Feol.hu.