Oldalletöltések száma: 8200859
2019. február 18. hétfő 02:39,
Bernadett napja van.

Háromezren úsztak egy nagyot a Velencei-tóban

velenceito atuszas hirtv huHa ezen a nyáron valamikor is jó volt csobbanni a Velencei-tó vizében, akkor ez az elmúlt hétvégére esett. A kánikula a legmelegebb nyarakat idézte, a tó vize a levegő hőmérsékletéhez képest volt hűsítő, hiszen a maga 27, majd 28 fokával már minden volt, csak hideg nem.

   Fürödni, a vízben játszani kiválóan lehetett, de az úszni már nehezebben volt a meleg vízben.  Pedig nagyon is sokan választották az úszást szombati programjukként, ugyanis mitegy háromezren neveztek be az idei eseményre Gárdonyban, ahonnan elrajtoltak és ahova célba értek a Velencei-tóúszás résztvevői – tudósított az eseményről a Hírtv.hu.

   Máth István, a IX. K&H Mozdulj! Velencei-tóúszás és Velencei-tavi túratriatlon főszervezője szerint ez egy olyan esemény, ahol 500 métertől 6 ezer méterig többféle távon is kipróbálhatja magát az ember. Az 500 métert azoknak jelölték ki, akik még keveset úsztak nyílt vízen, de a bátrabbak, felkészültebbek megtehették az1500 méteres kört, vagy úszhattak háromezer vagy akár hatezret métert is. Ez utóbbi a Balaton-átúszásnál is hosszabb táv.
   A tóátúszásnál ezúttal is elsődleges szempont volt a biztonság, az úszókra a vízirendőrök mellett önkéntesek, és csónakkal rendelkező horgászok is vigyáztak. A megmérettetésen a legfiatalabb induló négyéves, a legidősebb pedig 84 éves volt. Ők mindketten 500 méterre neveztek
   Az úszás mellett be lehetett nevezni a túratriatlonra is. Ennek során az úszást követően után körbekerékpározhatták a Velencei-tavat, ez közel 30 kilométer megtételét jelentette, és gyalogolhattak 7,5 kilométert is- derül ki a Hírtv.hu tudósításából.