Oldalletöltések száma: 8697809
2019. április 24. szerda 07:55,
György napja van.

Hőkamerát adtak a nagycsaládosok a speciális kutató-mentőknek

hokamera z shops eu huA nagyvilág szenzációs és veretes eseményeinek áradatában szinte alig-alig látható, érzékelhető, szóra sem érdemes apróságnak tűnik egy-egy segítő kéz, baráti gesztus, adomány. Manapság kevés az értéke – különösen mifelénk – az önkéntességnek, az áldozatkészségnek, a másokért cselekvésnek. Ha így nézzük, még értékesebbnek tarthatjuk egy rászorulókért létrejött alapítvány adakozását.

   Először is kijelenthetjük, hogy tiszteletreméltó, ha a segítségre szorulók maguk is segítenek másokon. A Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők Alapítványa kapott ugyanis egy, az életek mentéséért folytatott munkájukat segítő eszközt, mégpedig közadakozásból. Pedig a pénzre az adományozó civilszervezetnek is igen nagy szüksége van.

   A Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők Alapítványt sok évvel ezelőtt hívta életre Balogh Lajos. Az alapítvány elnöke Dobos Péter, míg a mentőcsoport vezetése egyelőre az alapító Balogh Lajosra hárul. Az alapítvány kutatócsoportjának vezetője dr. Tarsoly Péter geológus, aki nem csak a tókörnyék, de jószerével egész Magyarország domborzatának, barlangjainak egyik legnagyobb ismerője.
   Szeptember 8-án, szombaton, sajtótájékoztató keretében adták át a speciális kutató-mentők számára a ‎Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány tagjai az általuk vásárolt, akár 600 méter távolságra is ellátó hőkamerát. Ez az eszköz még hatékonyabbá, esélyesebbé teszi az eltűnt, bajba jutott személyek felkutatását és megmentését. A 460 ezer forintot érő hőkamerát a Z-shops.eu vadászportál féláron kínálta fel az alapítványnak, amelynek költségét a nagycsaládosok egyesülete gyűjtötte össze, szép és követendő példájaként a kölcsönös segítségnek.
   Az adományozás a hőkamera átadásával ezen a napon még nem ért véget, hiszen a Babovill Kft. egy garnitúra, vagyis négy darab kifejezetten nehéz terepre alkalmas terepjáró gumiabroncsot adományozott az alapítványának
   A speciális kutató-mentők alapítványa civilszervezetként támogatásokból, közadakozásból, adományokból tartja fenn magát, tagjai csak így tudnak segíteni a bajba jutottaknak. Akik hajlandóak és lehetőségük is van támogatni a munkájukat, a Facebook-oldalukon a számlaszámuk mellett tevékenységükről is számos információt találhatnak.