Oldalletöltések száma: 8698009
2019. április 24. szerda 08:48,
György napja van.

Logisztikai központjuk lesz Pákozdon, hogy még többeknek segíthessenek

baptista sz szolg baptistasegely huAz 1996-ban alapított Baptista Szeretetszolgálatot még azok is ismerhetik, tisztelhetik, akik más felekezet tagjai, vagy éppenséggel nem hívők. A szeretetszolgálat ugyanis számtalan olyan tevékenységével került be az elmúlt években a hírekbe és a köztudatba, amelyekkel a bajba jutottaknak nyújtottak segítséget világszerte.

   Most egy uniós pályázatnak köszönhetően Pákozdon logisztikai központot hozhatnak létre. Az új központ alapkőletételére szeptember 10-én, hétfőn került sor. A pákozdi zöldmezős beruházás értéke mintegy 354 millió forint.

   Az építkezés során létrehoznak egy 1700 négyzetméteres raktárépületet, valamint az ahhoz csatlakozó irodákat és egy oktatótermet. A projekt részeként gépjárműveket és karitatív segélyezésre, menekítésre használható eszközöket is beszereznek majd, ezek összértéke mintegy 127 millió forint. Minderre az EFOP-2.2.15-16-2017-00003 számú, „A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” című projekt keretében kerülhet sor.
   Az új pákozdi logisztikai központ a rászorulók gyorsabb és költséghatékonyabb elérését, krízishelyzetekben pedig a humanitárius gyorssegélyezést segíti a jövőben amellett, hogy a növekvő raktárkapacitás révén lehetőség nyílik nagyobb mennyiségű adományok fogadására és továbbítására is. A szeretetszolgálat tagjai, amelynek megálmodója és máig elnöke a velencei kötődésű Szenczy Sándor lelkész, a működése elmúlt több mint két évtizedben számos háború és természeti katasztrófa sújtotta övezetet jártak meg Afganisztántól Csecsenföldig, Srí Lankától Indonéziáig.
   A Baptista Szeretetszolgálat a Karitatív Tanács tagjaként mára Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezetévé vált, amely intézményein keresztül naponta mintegy 20 ezer embernek nyújt segítséget. Ezt a munkát közel háromezer munkatárs és több száz önkéntes végzi országszerte és a világ számos országában.