Oldalletöltések száma: 8696962
2019. április 24. szerda 04:23,
György napja van.

Újabb közel két tonna ponty vár még a velencei-tavi horgászokra

haltelepites kaposvarmost huAki horgászok között mozog, beszélget velük, igen gyorsan arrafelé terelődik a beszélgetés, hogy bizony a Velencei-tóban kevés a hal és keveset telepítenek az illetékesek. A horgászathoz persze a halak mellett jó felszerelés, megfelelő szakmai tudás és nem utolsósorban szerencse is kell. Persze, ha több a hal…

   A legutóbbi haltelepítéssel a vízhasznosító teljesítette az idei évre tervezett mennyiséget. A hét közepén kihelyezett 1,8 tonna, háromnyaras, azonnal fogható ponty a következő hetekben befolyásolhatja a kapások számát – tudta meg a Feol.hu.

   Ezzel a szállítmánnyal a vízhasznosító Mohosz teljesítette az idei évre előírt telepítési kötelezettségét a háromnyaras korosztályban, de kétnyaras pontyból még lesz telepítés a közeljövőben.
   Ahogy Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője a megyei hírportálnak elmondta, a többnyire szeles, esős, az évszaknak megfelelő hőmérséklet miatt a ragadozó halak közül csukából és süllőből fogták a legtöbbet, de néhány balin is horogra akadt. A szakember szerint az utóbbi időben a lehűlt vízben a harcsa már nem mutatott számottevő érdeklődést a felkínált csalik iránt. A békés halak közül keszeget még jól lehetett fogni, de a ponty már érzékenyebben reagált a hőmérséklet visszaesésére – olvasható a Feol.hu információjában.