Oldalletöltések száma: 9230336
2019. június 20. csütörtök 16:09,
Rafael napja van.

Velencén végre összenő a kerékpárút

kerekparut epites velence feol huSok évvel ezelőtt, amikor a mai Velence Korzó helyén lévő strandon is keresztülhaladó kerékpárutat megépítették, sokan örültek a biztonságos bringás közlekedési lehetőségnek, de az az útszakasz nyaranta a rengeteg napozó, fürdőző miatt veszélyessé vált, majd a Velencei-tó Kapuja projekt megvalósulásával meg is szűnt. A kerékpárosok emiatt egy hosszabb szakaszon a közútra kényszerültek.

   Nemrégiben 170 millió forintot nyert Velence városa az Európai Uniótól kerékpárútfejlesztésre – olvasható Velence város honlapján. A tervek szerint januárban fejeződik be a sokak által remélt kerékpárút építése, amely a Széchenyi 2020 program keretében a TOP-3.1.1-15 számú Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázat keretében valósul meg.

   A földmunkák a Velence Korzó felől, a Hősök parkjában már javában zajlanak. A korábban kiépített kerékpárútszakaszok is teljes kihasználtságúak, így nagy szükség volt a további fejlesztésre. A cél a biztonságos kerékpározás lehetőségének megteremtése a Velencei-tó körül. Ennek érdekében a tóparti kerékpárút déli hálózata és Velencén a Kemping utcai kerékpárút közötti hiányzó szakasz kialakítása elengedhetetlen a biztonságos kerékpározáshoz. A tervezett nyomvonal a Tópart utcában csatlakozik a meglévő kerékpárúthoz.
   A munkálatok során részben a meglévő kerékpárút nyomvonalát használják fel, részben pedig önálló nyomvonalat, illetve elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat építenek ki.