Oldalletöltések száma: 8698017
2019. április 24. szerda 08:52,
György napja van.

Katlan lett a Királydombból

katlan 1 fejervar huVasárnap a szürkülő délutánban is sokan élvezték Gárdony város legújabb létesítményének,a Katlannak szolgáltatásait. A műfüves kispálya, a körülötte elhelyezkedő futópálya, a gyerekek számára számtalan kalandot ígérő, gumival borított domb, a különféle sporteszközök igen kiváló programokat kínálnak mindazoknak, aki vállalkoznak egy kis mozgásra.

   Májusban még tervként írtunk róla, november utolsó napján pedig már birtokukba is vehették Gárdony város sportszerető lakosai a városközpontban, a főút mellett épült új szabadidőparkot. A terület korábban a hetvenes években egy bontás során felhalmozott törmelékből álló, a helyiek által csak Királydombnak nevezett, többnyire füves-gazos rész volt, évtizedekig kihasználatlanul.

   Gárdony város önkormányzata 2016-ban a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében nyújtott be támogatási kérelmet három sportpark és egy futókör megépítésének támogatására. Ahogy a város hivatalon honlapján olvasható, az első nyertes pályázat óta eltelt időszakban elemenként zajlott a gárdonyi sportpark kivitelezése, amely ez év november 29-én befejeződött. Az avató ünnepségen, november 30-án, 400 iskolás, és óvodás korú gyerek is részt vett.
   A sportparkban a Gárdonyi VSC nyertes pályázatának köszönhetően főként TAO pénzből megépült a műfüves kispálya, amelyhez a reflektorok szintén TAO pénzből, a kiegészítő napelemes világítás pedig az önkormányzat saját beruházásában épült ki. A Nemzeti Sportközpontokhoz benyújtott nyertes önkormányzati pályázatok segítségével sikerült a tervezett kondiparkot valamint a futókört megépíteni. A mezítlábas játszópark a gárdonyi Életfácska Református Óvoda alapítványa által pályázaton nyert pénzből készült. Az „ingóláp” játszótér az önkormányzat beruházásában készült, továbbá a sportpark területén lévő füvesítés, fásítás, virágosítás, térkövezés is befejeződött. Gárdony Város Képviselő-testülete a november 14-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésén a gárdonyi sportparknak a Katlan elnevezést adta.
   A további tervek szerint a parkkal szemben egy kétszintes öltöző, mellette pedig egészségügyi központ épül, valamint három szolgálgató vállalkozás is helyet kap majd ugyanott.