Oldalletöltések száma: 8697851
2019. április 24. szerda 08:03,
György napja van.

Van még majd’ két hónapja az autósnak, de megveheti már most is

utdij 2019Sokan vannak, akik a kötelező befizetéseket az utolsó pillanatig húzzák, fenntartva a veszélyét annak, hogy akár el is késik a határidőt. A megyei autópályadíjak bevezetése óta megtanulták az autósok, hogy a következő év januárjának utolsó napjáig járhatnak az előző évi útdíjakkal. Akik pedig szorgalmasak, már most befizethetik a jövő évit, bár olcsóbban vásárolni így sem tudnak.

   December elsejétől már elindult a 2019-es éves e-matricák értékesítése, amelyek beszerzésére két hónap áll az autósok rendelkezésére, mivel a 2018-ra váltott országos és megyei változatok 2019. január 31-ig még érvényesek – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója az állami hírtévében kedden.

   A vezető szerint az előértékesítési időszaknak az a célja, hogy a karácsonyi forgatag előtt mindenki be tudja szerezni a matricákat.
   Az érvényességi idő kezdete előtt eladott e-matricák száma folyamatosan nő, továbbá megfigyelhető, hogy az autósok egyre tudatosabban vásárolnak matricákat. A 2015-ben bevezetett, és azóta is 5000 forintos áron beszerezhető megyei matricáknak köszönhetően 2017-ben több mint 40 ezer autós 1,2 milliárd forintot spórolt meg.
   A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a NÚSZ ematrica.nemzetiutdij.hu oldalán az autósok gyorsan, egyszerűen, kezelési költség nélkül vásárolhatják meg e-matricájukat. Az ügyfelek ezen kívül a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban, viszonteladó partnereinél, SMS-ben vagy mobil applikáción keresztül is vehetnek e-matricákat.