Oldalletöltések száma: 9233340
2019. június 21. péntek 01:08,
Alajos és Leila napja van.

Összegyűlt a sok aláírás, lesz népszavazás Velencén

nepszavazas internetNépszavazás lesz Velencén, ha legalább 1293 helyi lakos akarja, írtuk nemrégiben annak a hírnek nyomán, hogy civilek népszavazást kezdeményeztek a Velence Korzó épületére tervezett 16 lakás építésének elutasítására. A képviselő-testület a múlt csütörtökön soron kívüli ülésen döntött arról, hogy kiírják a népszavazást.

   „Egyetért-e ön azzal, hogy… semmit ne lehessen a Velence Korzó területén építeni? A Facebook Legyen Velencén Népszavazás elnevezésű csoportjában is meghirdetett akció felhívása volt a kezdet, majd a megfelelő számú érvényes aláírás összegyűjtésével elhárult az akadálya a helyi lakosok megkérdezésének.

   A szervezőnek 1293 aláírást kellett összegyűjtenie az eredményességhez, amelyet túlteljesítettek, hiszen végül 1498 érvényes aláírást gyűjtöttek össze – tudta meg a Feol.hu. A Helyi választási bizottság december végére ellenőrizte az aláírások érvényeségét, és hónap végén a testületi ülésen bejelentette a polgármester, hogy a népszavazáshoz szükséges számú aláírás összegyűlt.
   A január 10-ei rendkívüli testületi ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy kiírják a népszavazást, ugyanakkor annak időpontjáról még nem született határozat.
   A város költségvetését a népszavazás közel kilencmillió forinttal terheli meg, amelyet egyéb, előre tervezett beruházásoktól von el a város – írta a Feol.hu.