Oldalletöltések száma: 9902074
2019. augusztus 23. péntek 09:21,
Bence napja van.

Pénteken matricaváltás, nem éri meg elfelejteni

autopalya matrica felvidek maA napokban írtunk arról, hogy aki nem Békés vagy Jász-Nagykun-Szolnok megyében autózik, jobb, ha fizet. A tavalyi autópályamatricák ugyanis csak január 31-ig érvényesek, és ha valaki elfelejti megvennie az ideit, igencsak ráfizethet.

   A mostani határidővel több mint 2,3 millió e-matrica jár le. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ Zrt.) közleményből kiderül, hogy az új éves e-matricák az ország több mint kétezer pontján, ezen felül interneten és mobiltelefonnal, SMS-ben vagy telefonos alkalmazáson keresztül könnyen megvásárolhatók – írta az Autópro.hu.

   Az országos éves matrica ára 2012 óta, a megyei matricák ára pedig 2015-ös bevezetésük óta nem változott. A D1 kategóriába sorolt gépjárműveknél – ide tartoznak a motorkerékpárok, a személyautók és azok pótkocsijai – az éves országos matrica ára 42 980 forint, a megyei matrica ára pedig 5000 forint.
   A nagycsaládosok részleges díjmentességre jogosultak, kedvezményes e-matrica vásárláshoz azonban minden év január 31-ig be kell jelenteniük a közlekedési igazgatósági hatóság nyilvántartásába az általuk üzemben tartott gépjárművet – derül ki a NÚSZ Zrt. közleményéből, amelyet az Autópro.hu ismertetett.