Oldalletöltések száma: 9902359
2019. augusztus 23. péntek 09:42,
Bence napja van.

Ha nem is csökkent, de legalább nem nőtt a kövér gyerekek száma

gyerek kover travelforobesity com Sok szülő úgy érzi, hogy akkor cselekszik helyesen, ha állandóan eteti a gyermekét és engedi, hogy sok édességet, szénhidrátot fogyasszon a számára szükséges zöldségek, gyümölcsök, fehérjék helyet. Nem csoda, hogy a gyerekkori elhízás tekintetében is élenjárók vagyunk Európában. Vagy csak voltunk?

   A különböző jogszabályi változtatásoknak és a szakmai összefogásnak köszönhetően megtorpant a magyar gyerekek körében a túlsúlyosok aránya – hangzott el egy szakmai konferencián csütörtökön, Budapesten. A gyerekkori elhízás a kövér gyerek látványán túl számtalan veszélyt jelent, például epekövek kialakulását is.

   A Táplálkozás, Életmód és Testmozgás (TÉT) Platform konferenciáján elhangzott, hogy a mérések szerint a magyar gyerekek többet mozognak európai társaiknál, és a 2010-es és 2016-os adatokat összehasonlítva az látszik, hogy megtorpant a gyerekkori elhízás mértéke Magyarországon. Ehhez hozzájárult a közétkeztetés reformja azzal, hogy rendeleti szinten szabályozták a gyerekek elé kerülő ételekben a só és cukor mennyiségét – derült ki a TÉT konferencián.