Oldalletöltések száma: 9901628
2019. augusztus 23. péntek 08:37,
Bence napja van.

Lehet, hogy a Velencei-tóhoz jön a repülős látványosság

red bull air race autonavigator huSokakat vonz évről évre az a hatalmas repülős esemény, amely a főváros közepén, a Duna fölött zajlik, és a nagyvilágban sok tévétársaság közvetíti. Vitathatatlanul nagy a reklámértéke, de még nagyobb a megosztottság abban, hogy vajon egy ilyen zajos, sok kényelmetlenséggel járó eseményt el-kell e viselniük a budapestieknek?

   Budapest főpolgármestere kedden jelentette be, hogy ha lesz is 2019-ben Red Bull Air Race Magyarországon, azt biztos nem a főváros közepén rendezik meg, mert – ahogy mondta – akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni – írta az Index.hu.

   A versenyt rendező Hungaroring Sport Zrt. azóta lázasan keresi az eredetileg július 13-14-re kitűzött verseny új lehetséges helyszínét, de közben már önként felajánlásokat is kaptak. Keszthely alpolgármestere, Nagy Bálint felajánlotta helyszínként a Balaton nyugati medencéjét, a Figyelő.hu szakértője szerint viszont a Budapesthez közelibb Velencei-tó lehet a befutó.
   Ezt több tényezőre alapozzák: a tó jól látható minden oldalról, közeli reptér is van, és a környék az M7-es autópálya miatt Budapestről is könnyen megközelíthető.
   Lehetséges helyszín még a Dunakanyar, vagy a debreceni repülőtér közelsége miatt az Alföld egyik régiója is. A Hungaroring viszont kiesik, a jelölt júliusi hétvégén rendezik a versenypályán a Hungaroring Classic autóversenyt, így nem lehet olyasmi futamot tartani ott, mint korábban a Red Bull házi pályáján Spielbergben, vagy Indianapolisban – olvasható az Index.hu információjában.
   A portál egyébként meg is szavaztatta olvasóit arról, hogy hol legyen az idei Red Bull Air Race. Cikkünk születéséig a legkevesebben Debrecen környékét jelölték meg, valamivel többen a Dunakanyart, még többen azt javasolják, hogy sehol se legyen. A velencei-tavi helyszín ennél kevesebb szavazatot kapott. A Balaton csak a második lett a rangsorban, amelyet hatalmas fölénnyel Felcsút vezet….