Oldalletöltések száma: 9494021
2019. július 20. szombat 13:24,
Illés napja van.

Nyolcvanhatan mutatják meg, mit tudnak

fejer megyei kortars kiallitas fejervar huHa valamiben jól áll Magyarország, akkor a tehetségek számában biztosan. A számtalan kiváló szakember, tudós mellett igen szép számmal vannak tehetséges művészeink, jószerével valamennyi művészeti ágban. Vélhetően a lehetőségek okán is a legtöbben az ipar- és képzőművészetekben mutatják meg kivételes tudásukat.

   Nyolcvanhat kortárs alkotó művei láthatók a pénteken megnyílt Fejér megyei tárlaton, a székesfehérvári Csók István Képtárban.

   A kétévente megrendezett, Fejér megye kortárs képző- és iparművészetét bemutató kiállításon Pataki Gábor művészettörténész az alkotók nagy száma mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy radikálisan fiatalodik a kiállítók mezőnye.
   A kiállításra meghívást kapott minden, a megyében élő, szakirányú művészeti főiskolát, egyetemet végző alkotó, illetve a Székesfehérvári Művészek Társaságának és az Új Part Egyesületnek tagjai is.
   A rendezvény zárásaként átadták a szakmai zsűri díjait. Dunaújváros díját Várnai Gyula, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díjat Páhi-Fekete Noémi, a Fejér Megyei Önkormányzat díját Tábori Csaba, míg Székesfehérvár díját Varga Gábor Farkas kapta.
   A tárlat május 5-éig látogatható.